Pravidelně jím bílkovinnou snídani. Nemám po ní dlouho hlad a ani chutě na sladké.
Snídám, pokud se probudím hladová. Pokud jsem den předtím jedla více odpoledne a večer, tak si snídani posunu a nebo vynechám úplně.
Proč zrovna proteinovou snídani?
- zasytí
- reguluje chuť k jídlu
- pomáhá k regeneraci a k stavbě svalové tkáně
- přispívá ke zdraví kostí, vlasů, kůže i nehtů
- podporuje imunitní systém
- je po ní stabilní hladina krevního cukru
Moje oblíbená:
Vejce se špenátem a slaninou
Suroviny pro dvě osoby:
- vejce 4 ks
- olivový olej 1 lžíce
- cibule, na kostičky 1/2 ks
- anglická slanina od řezníka 100 g
- červená nebo žlutá paprika 1 ks
- česnek 1 stroužek
- čerstvý špenát, nahrubo nasekaný 1 hrst
- sůl a pepř
Postup:
Orestujte na pánvi cibuli s trochou oleje. Poté přisypte papriku nakrájenou na proužky a přisypte sůl a pepř. Krátce orestujte. Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou, stáhněte plamen a na mírném ohni vařte 15 minut. Těsně před koncem vmíchejte nebo posypte vajíčka špenátem.
Buď kreativní:
Stačí vyměnit pár ingrediencí a už máš jinou snídaňovou pánev. Můžeš orestovat potraviny na Ghí másle.
Dobrou chuť. Kristýna
#hrapodlekristyny