Pravidelně jím bílkovinnou snídani. Nemám po ní dlouho hlad a ani chutě na sladké.

Snídám, pokud se probudím hladová. Pokud jsem den předtím jedla více odpoledne a večer, tak si snídani posunu a nebo vynechám úplně.

Proč zrovna proteinovou snídani?

  1. zasytí
  2. reguluje chuť k jídlu
  3. pomáhá k regeneraci a k stavbě svalové tkáně
  4. přispívá ke zdraví kostí, vlasů, kůže i nehtů
  5. podporuje imunitní systém
  6. je po ní stabilní hladina krevního cukru

Moje oblíbená:

Vejce se špenátem a slaninou

Suroviny pro dvě osoby:

  • vejce 4 ks
  • olivový olej 1 lžíce
  • cibule, na kostičky 1/2 ks
  • anglická slanina od řezníka 100 g
  • červená nebo žlutá paprika 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • čerstvý špenát, nahrubo nasekaný 1 hrst
  • sůl a pepř

Postup:

Orestujte na pánvi cibuli s trochou oleje. Poté přisypte papriku nakrájenou na proužky a přisypte sůl a pepř. Krátce orestujte. Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou, stáhněte plamen a na mírném ohni vařte 15 minut. Těsně před koncem vmíchejte nebo posypte vajíčka špenátem.

Buď kreativní:
Stačí vyměnit pár ingrediencí a už máš jinou snídaňovou pánev. Můžeš orestovat potraviny na Ghí másle.

Dobrou chuť. Kristýna

#hrapodlekristyny